Uhapšeni hrvatski navijači zbog tuče

0

Trojica hrvatskih navijača uhapšena su zbog tuče u Gdanjsku, gde su se sastale reprezentacije Španije i Hrvatske u trećem kolu C grupe fudbalskog prvenstva Evrope.

Incident u kojem su se sukobili hrvatski i poljski huligani dogodio se danas rano ujutro, a u tuči je povređen jedan Poljak, potvrdila je policija. Trojica uhapšenih Hrvata najverovatnije će biti pušteni u utorak.

Hrvatski navijači su pod prismotrom Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog niza izgreda tokom šampionata u Poljskoj i Ukrajini. Oni su tokom utakmice prvog kola protiv Irske palili baklje na tribinama, potom učestvovali u tuči u Poznanju, a u istom gradu jedna grupa je 14. juna zapalila zastavu EU i nosila postere haškog osuđenika Ante Gotovine.

Predsednik UEFA Mišel Platini posebno je osudio hrvatske navijače nakon što su vređali na rasnoj osnovi crnoputog italijanskog reprezentativca Marija Balotelija.

“Hrvati imaju dobar tim, ali neprihvatljivo je da imaju problematične navijače. Svaki oblik rasizma je problem i za nas je i jedan slučaj previše”
, rekao je Platini.

Zbog tog incidenta Hrvatskom fudbalskom savezu sigurno sledi kazna na sutrašnjem sastanku Disciplinske komisije UEFA.

(Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.