Vuelta startuje u Holandiji, Kontador zadovoljan rutom

MADRID, 17. decembra 2008. (Beta-AP) - Biciklistička trka oko Španije - Vuelta sledeće godine će startovati u Holandiji, voziće se kroz Belgiju a cilj je u Španiji, objavili su organizatori.

Trka oko Španije, koja će biti sastavljena od 21 etape, počinje 29. avgusta u holandskom gradu Asenu i prvi put od 1997. godine, nakon Lisabona, startovaće iz strane zemlje. Vuelta, koja se smatra navažnijom trkom u kalendaru pored Tur d' Fransa i Điro d'Italije, završava se 20. septembra.

Nakon starta u Asenu, biciklisti će još dve etape voziti u Holandiji, nakon čega će karavan preći u Belgiju. Trka se, zatim, nastavlja u Španiji i voziće se duž Mediteranske obale, pre nego što počnu serije planinskih etapa.

Planinska vožnja (174 kilometara) sa usponom na 1.870 metara, završava se 19. etapom, zatim se vozi na hronometar u Toledu, da bi se poslednjom etapom u Madridu završila trka.

Španski biciklista Albero Kontador rekao je da je inspirisan rutom Vuelte.

"Nova ruta Vuelte mi izuzetno odgovara. Kada sam video na mapi osetio sam želju da ponovo vozim. Ima mnogo više planinskih etapa u odnosu na prošlu trku, a vožnja na hronometar je kraća. To mi odgovara", rekao je Kontador.

Kontador će, međutim, konačnu odluku o učešću na Vuelti doneti sledeće godine, nakon Tur d'Fransa, čije je osvajanje Španac naveo kao prioritet.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.