Ljute papričice

“Ljute papričice“ su pune četiri godine „žarile“ samo na bini, a sada se u prodaji pojavio i njihov debi album „U elementu“ (PGP RTS). Bend koji je 2006. bio najbolji po oceni publike na Gitarijadi, konačno je stigao do prvenca koji je promovisan u klubu Radio Beograda. 

Nažalost, termin za promociju nije baš najsrećnije odabran. Grupa koja je stekla reputaciju kao Red Hot Chili Peppers Tribute Band našla se u „sendviču“ između pres konferencija Radeta Šerbedžije i Darka Rundeka. Da se to nije desilo, novinari bi sigurno u većem broju došli u Hilandarsku.

Žene garantuju kvalitet
Kada na koncertu nekog rok benda vidite mnogo devojaka, onda znate da ta grupa vredi“, izneo je interesantnu tezu rukovodilac marketinga PGP RTS-a Dragan Šaranović i dodao:
Upravo je to slučaj sa njima. Momci se bore u teškim uslovima, mislim da je pred njima lepa karijera. Želim im mnogo sreće, nadam se da će im sledeća godina doneti i novi CD“.

„Papričice“ nisu alternativa
Nemerljivu pomoć „srpskim Pepersima“ svih ovih godina pružio je Vlada Janković  Džet.

Pratim ih od prvih dana, kada su bili kaver bend, pa sve do sada, kad je vidljiv njihov autorski rukopis“, reče legenda naše rok scene, ali i radio talasa. „Na Gitarijadi su pobedili odlukom publike, a to je važnije nego mišljenje žirija. Dobro je što njihova muzika ima komercijalnu osnovu, prihvata je širok krug ljudi. Nadam se da je njihov debi album uvod u jednu bogatu karijeru“.

Rođendanska promocija
Pre nego što su zagrmele gitare, bubnjevi, okupljenima se kratko obratio i pevač „Ljutih papričica“ Miroslav – Miša Vujičić:

Drago nam je što prvenac promovišemo baš danas, jer smo nastali upravo 17. decembra, pre četiri godine“, podsetio je Miša. „Mislim da je album interesantan, nadam se da će se dopasti ljudima“.

„Ljute papričice“ su izašle iz senke Kidisa i ekipe, žele da prezentuju moderan, fank-rok na svoj način i na srpskom jeziku. Publika ih je do sada zdušno podržavala, sada se čeka njen sud – jesu li „papričice“ i posle autorskog prvenca, u elementu ?

Milan Ćunković

Pogledajte još