EK na Kosovu razjašnjava pitanja iz studije izvodljivosti

PRIŠTINA, 19. juna 2012. (Beta) - Delegacija Evropske komisije boravi na Kosovu kako bi razjasnila sva pitanja iz studije izvodljivosti za proceš stabilizacije i pridruživanja, izjavio je predstavnik te komisije Lorens Meredit.

Meredit je na konferenciji za medije, zajedno sa kosovskom ministarkom za evropske integracije Vljorom Čitaku i visokim predstavnikom EU na Kosovu Samjuelom Žbogarom rekao da će oni oceniti odgovore na pitanja iz studije izvodljivosti.

Prema njegovim rečima, procenjivani će biti i politički i ekonomski kriterijumi i obaveze koje Kosovo ima u procesu stabilizacije i pridruživanja.

Meredith je rekao da je njihov zadatak da razjasne pitanja značajna za nastavak puta Kosova u procesu stabilizacije i pridruživanja i da su sa njim u delegaciji stručnjaci za javnu upravu, poreze, carinu, agrikulturu, transport, životnu sredinu, informatičko društvo i domaće i inostrano tržište.

Prema njegovim navodima, od posebnog značaja su oblasti javne uprave, trgovine, izborne reforme, zakonodavstvo i integracija zajednica.

Pogledajte još