Švedska se oprostila pobedom nad Francuskom

Francuska će nastaviti takmičenje sa drugog mesta, dok će prvi biti Englezi, koji su takođe večeras pobedili Ukrajinu sa 1:0.

Golove su postigli Zlatan Ibrahimović u 54. minutu i Sebastijan Larson u nadoknadi vremena.

POGLEDAJ VIDEO: Švedska - Francuska 2:0

Šveđani su hteli da spasu čast posle dva uzastopna poraza i u tome su uspeli, pošto su uglavnom kontrolisali igru i tempo meča u Kijevu.

Francuska je uz ovakav poraz mogla i da ispadne da je bio drugačiji ishod u drugom meču, ali je uz pobedu Engleza četvrtfinale obezbeđeno.

Švedska je od početka pretila. Prvo je Ola Toivonen glavom uputio loptu pored gola, a onda je golman Francuske Igo Loris odbranio Larsonov pokušaj glavom.

Toivonen je ponovo imao priliku kada je iskoristio grešku Filipa Meksesa, a onda sa strane pogodio prečku.

Francuska je najbolju priliku u prvom poluvremenu imala u 20. minutu, kada je Frank Riberi sa leve strane proturio loptu do Karima Benzema, a on je iz šesnaesterca šutirao pored gola.

"Trikolori" su hteli da drugo poluvreme počnu ofanzivno, ali je Švedska imala seriju šansi, da bi konačno Ibrahimović postigao fantastični gol, jedan od najlepših na šampionatu.

Kapiten Švedske je uhvatio pas sa desne strane i volejom u padu je poslao loptu u suprotan ugao gola nemoćnog Lorisa.

Francuska je tada počela da napada, ali se Švedska efikasno branila i uspela da spase mrežu. "Galski petlovi" su najbolju šansu u drugom poluvremenu imao u završnici meča, kada je golman Andreas Isakson nogom odbranio udarac Žeremija Mendeza, koji je zamenio Nasrija.

Švedska je, međutim, potvrdila pobedu u 91. minutu, kada je Kristijan Vilhemson prošao po desnoj strani i dodao Samjuelu Holmenu, a ovaj je trapavim udarcem pogodio prečku, da bi se lopta odbila do Larsona, koji je smestio u mrežu za konačnih 2:0.

Beta

Pogledajte još