Izvori: Mubarak u komi, lekari se još bore za njegov život

KAIRO, 20. juna 2012. (Beta-AFP/AP) - Bivši predsednik Egipta Hosni Mubarak, za koga su mediji prethodno javili da je klinički mrtav, nalazi se u komi i lekari se još bore za njegov život, saopštili su kasno u utorak uveče izvori iz bezbednosnih službi.

Mubarak (84) se "nalazi u komi i lekari pokušavaju da ga ožive. Priključen je na aparat za veštačko disanje", rekli su ti izvori, koji nisu želeli da budu imenovani.

Egipatska državna novinska agencija Mena javila je prethodno u utorak uveče da je Mubarak proglašen klinički mrtvim, pošto je doživeo srčani udar u zatvoru i prebačen u vojnu bolnicu u predgradju Kaira.

Hosni Mubarak osudjen je u 2. juna na doživotni zatvor zbog ubistva demonstranata tokom prošlogodišnjih protesta, u kojima je oboren njegov režim. Tužioci su tražili da on bude osudjen na smrt.

Muhamad Hosni Said Mubarak bio je predsednik Egipta od 1981, kada je u atentatu ubijen njegov prethodnik Anvar el Sadat. Pre toga je, od 1975. godine, bio potpredsednik države.

Svrgnut je sa vlasti 11. februara prošle godine, posle osamnaestodnevnih masovnih demonstracija u kojima je, u sukobu sa snagama bezbednosti, poginulo nekoliko stotina ljudi.

Pogledajte još