Veće interesovanje za selekciju Up to 10.000 bucks

NOVI SAD , 20. juna 2012. (Beta) – U okviru selekcije “Ap tu 10.000 baks” (Up to 10.000 bucks), na ovogodišnjem Sinema siti (Cinema City) filmskom festivalu u Novom Sadu biće prikazano 28 filmova od 200 pristiglih.

Koordinatorka selekcije “Ap tu 10.000 baks” Dina Vuković rekla je na konferenciji za novinare da je od marta, kada je raspisan konkurs za takmičenje u ovoj selekciji, pristiglo više od 200 filmova, što je za 50 filmova više nego prošle godine.

“Broj pristiglih filmova stalno raste i sve je veće interesovanje za ovu selekciju. Javljaju se autori iz celog sveta, a medju filmovima ima igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih, različite dužine i tematike”, rekla je Vuković.

Ovo je jedna od četiri takmičarske selekcije na festivalu koja ima specifičan koncept i okuplja flmove koji su snimljeni budžetom manjim od 10.000 dolara.

Filmovi iz selekcije “Ap tu 10.000 baks” takmiče se za tri nagrade i to za najbolji film selekcije, najbolji srpski film i najbolji madjarski film.

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.