Kolina: Gol Ukrajine je bio regularan

0

Predsednik Sudijske komisije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, Pjerluiđi Kolina, rekao je da je Ukrajini poništen regularan gol u utakmici sa Engleskom, ali da je to prva takva greška u dosadašnjem toku turnira.

“Lopta je prešla liniju. To je bila treća slična situacija na ovom turniru, a u prethodne dve sudije su dobro postupile. Ovaj put, nažalost nisu, ali ljudski je grešiti”, rekao je Kolina u Varšavi na konferenciji za medije povodom sporne situacije u jučerašnjoj utakmici.

Ukrajina je juče izgubila od Engleske sa 0:1 u 3. kolu Grupe D, a regularan pogodak naturalizovanog napadača Marka Devića poništen je u 62. minutu. Linijski sudija je procenio da lopta nije prešla gol-liniju posle šuta rođenog Beograđanina, ali se na usporenom video snimku videlo da nije bio u pravu.

Da je rezultat utakmice Engleska – Ukrajina bio drugačiji, jedan od domaćina turnira možda bi se našao u četvrtfinalu, pošto je Francuska izgubila od Švedske sa 2:0.

Iz Grupe D u četvrtfinale prošli su prvoplasirana Engleska i drugoplasirana Španija.

Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater posle utakmice je na svom Tviter profilu napisao da tehnologija u fudbalu više “nije alternativa, već moranje”.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.