Bez Rosickog protiv Ronalda

Biće to repriza četvrtfinala sa prvenstva Starog kontinenta 1996, kada je Češka slavila sa 1:0 golom Poborskog. Međutim, Portugal je sada nesumnjivo favorit, bez obzira što Česi u duel ulaze kao prvoplasirani iz grupe A, jer su Kristijano Ronaldo i drugovi prolaz dalje obezbedili u daleko težoj skupini B.

Upravo je zvezda Real Madrida proradila u poslednjem meču sa Holandijom u kome je postigao dva gola i u više navrata proigravao saigrače, pa ako ponovi partiju, iskusnom golmanu Peteru Čehu neće biti lako.

- Predstoji nam duel sa Češkom koji neće biti nimalo lak, ali ćemo dati sve od sebe da prođemo u samu završnicu turnira. Iza nas je ostvaren primarni cilj da budemo u četvrtfinalu, ovo dalje je sve bonus za lični uspeh i navijače - istakao je Ronaldo.

Paolo Bento će moći da se osloni na proverene snage u svim linijama, a tehnički dobar i za oko lep fudbal koji gaje može biti ubojito oružje protiv Češke, koja za razliku od tima sa Pirinejskog poluostrva praktično nije imala jakog rivala u grupi.

Za razliku od kolege na klupi Portugala, prvi strateg Češke Mihal Bilek moraće izgledno u bitku bez svog najboljeg igrača Tomaša Rosickog koji je zbog povrede Ahilove tetive već propustio utakmicu sa Poljskom.

(old_image)

Pretpostavlja se da će njegovo mesto među 11 na terenu zauzeti Kolar, a da će ostatak postave biti istovetan kao na prethodnim utakmicama gde su pokazali zavidan nivo organizacije.

Ipak, Bilek će morati da dodatno očvrsne odbranu kako bi predupredio propuste koje su Rusi iskoristili i dali im četiri gola jer igrači kalibra Ronalda, Nanija i Postige sigurno neće praštati greške.

- Rosicki nije trenirao osam dana, a da bi bio dovoljno spreman za okršaj sa Portugalom mora biti u punom treningu. Zato verovatno neće biti starter, ali ako bude ulazio u igru, sigurno će nam puno pomoći. Koliko ćemo moći da računamo na kapitena znaćemo tek nakon poslednjeg treninga pred meč - saopšteno je iz štaba Češke.

Pobednik ovog meča sastaće se sa boljim iz četvrtfinalnog para koji čine Španija i Francuska.

Izvor: danas.rs

Pogledajte još