Parovi osmine finala

BEOGRAD, 19. decembra 2008. (Beta) - Parovi osmine finala Lige šampiona, koji su određeni žrebom u Nionu.

Čelsi - Juventus 

Viljareal - Panatinaikos 

Sporting - Bajern Minhen 

Atletiko Madrid - Porto 

Olimpik Lion - Barselona 

Real Madrid - Liverpul 

Arsenal - Roma 

Inter - Mančester junajted 

Prve utakmice osmine finala igraće se 24. i 25. februara, a revanši su zakazani za 10. i 11. mart. Timovi čija su imena ispisana u prvoj koloni biće gosti na revanš utakmicama. 

Sportski direktor Reala iz Madrida Predrag Mijatović izjavio je danas da je zadovoljan žrebom za osminu finala Lige šampiona, u kojem će španski tim igrati sa engleskim Liverpulom.

Mijatović je istakao da Real mora da pobedi najbolje ekipe kontinenta ako želi da osvoji desetu titulu prvaka Evrope u klupskoj istoriji.

"Ući ćemo u taj dvomeč puni samopouzdanja. Do sada smo dobro prolazili protiv engleskih ekipa i verujem da imamo kvalitet za dobar rezultat u Ligi šampiona. U ovoj fazi takmičenja nema lakih protivnika. Što jači rival, to bolje", rekao je Mijatović za televiziju Skaj sport.

Mijatović je izrazio zadovoljstvo i činjenicom da se utakmice sa Liverpulom igraju tek u februaru, pošto će ekipa imati dovoljno vremena za pripreme.

"Imali smo dosta problema sa povredama u proteklih nekoliko meseci, ali situacija se popravlja. Neki od povređenih igrača će se u januaru vratiti u tim", naveo je on.

Mijatović je dodao da, iako igrači Reala nemaju dovoljno iskustva u Ligi šampiona, veruje u uspeh Madriđana u Ligi šampiona 

Aleks Ferguson izjavio je danas da se raduje novom susretu sa trenerom Intera Žozeom Morinjom u dvomeču dva tima u osmini finala Lige šampiona.

"Naš novi duel biće zanimljiv. On je poseban karakter i jaka ličnost. Oduvek smo se dobro slagali. Dok je bio trener Porta eliminisao nas je iz Lige šampiona, a nadam se da ćemo sada mi imati onoliko sreće, koliko su oni imali tada", izjavio je Ferguson posle žreba za osminu finala Lige šampiona.

Direktor Intera Ernesto Paolilo izjavio je da Morinjo dobro poznaje engleski fudbal.

"Gospodin Morinjo je dobar poznavalac engleskog fudbala i to će nam mnogo pomoći. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača da dođemo do finala", kazao je on.

Trener fudbalera Juventusa Klaudio Ranijeri rekao je danas da ne može da zaboravi godine provedene na klupi Čelsija, ali da ta činjenica neće imati nikakav uticaj u duelu dva tima u osmini finala Lige šampiona.

"Mogu samo da zahvalim (vlasniku Čelsija) Romanu Abramoviču, jer sam po njegovom dolasku, prvi put u karijeri mogao da dovedem svakog igrača koji mi je bio potreban. Četiri godine u Čelsiju ne mogu da zaboravim, ali sada će mi jedini cilj biti da Juventus prođe dalje", objasnio je Ranijeri za televiziju Skaj Italija.

Trener fudbalera Rome Lučano Spaleti izjavio je da mu se ispunila želja i da je njegov tim u engleskom Arsenalu dobio pravog protivnika u osmini finala Lige šampiona.

"Prva želja nam je bila da izvučemo jakog protivnika, jer nam je potreban izazov kako bismo u te utakmice ušli bez straha. Žreb je bio veoma dobar, dobili smo jakog rivala protiv koga moramo da pokažemo sav kvalitet koji posedujemo", rekao je Spaleti za televiziju Skaj Italija.

Pogledajte još