Komiko oil ne odustaje od rafinerije u Smederevu

SMEDEREVO, 21. juna 2012. (Beta) - Zamenik generalnog direktora "Komiko oil" (Comico Oil) Radomir Radivojević izjavio je u četvrtak da je ta firma obavestila gradsku upravu Smedereva da ne odustaje od izgradnje rafinerije nafte u tom gradu.

"Obavestili smo gradsku upravu da smo za svaki dan zakašnjenja spremni da platimo i zakonsku zateznu kamatu obračunatu prema docnji", rekao je on za Televiziju Smederevo.

Američko-holandska kompanija "Komiko oil" u sredu je objavila da će nekoliko dana kasniti s uplatom 652 miliona dinara za zakup 113 hektara za izgradnju rafinerije u Smederevu. Po ugovoru o zakupu, uplata treba da stigne do 26. juna, a kompanija je elektronskom porukom obavestila gradske vlasti da će kasniti sa uplatom.

Po njegovim rečima, gradjevinski radovi počeće polovinom septembra i, kako je istakao, "do ovog trenutka nema ama baš nikakvih odstupanja". "Uz Božju sreću i Božju nagradu rafinerija mora da bude puštena u rad polovinom 2015. godine", rekao je zamenik generalnog direktora.

On je rekao da će firma poštovati odluku gradskih vlasti Smedereva, u slučaju odluče da raskinu ugovor o zakupu zemljišta za rafineriju nafte.

Pogledajte još