Francuzi rešili nesuglasice

Posle dve godine od potpunog raspada međuljudskih odnosa u timu Francuske na Svetskom prvenstvum, pojavila se nova podela u timu "trikolora". Svađa je izbila pošto je tim izgubio 0:2 od Švedske u poslednjem kolu prve faze.

Francuzi su zato održali sastanak sledećeg dana i smirili strasti.

"Vatra je ugašena. Ništa nije slomljeno. Svi su rekli ono što su morali da kažu. Svi smo pričali na ručku kada su se stvari smirile, a onda smo imali sastanak posle večere", rekao je Bogosjan novinarima.

Posle navale medijskih izveštaja o razlazu među igračima, kao i o svađama igrača i stručnog štaba, Bogosjan je kazao da situacija nije ni slična onoj iz Južne Afrike 2010. godine, kada je tim štrajkovao.

"Ne može se uopšte porediti. Ovakve stvari se dešavaju i ne treba da zatvaramo oči pred njima. Tenzije su normalne kada izgubite. Ako bi se svi smeškali posle poraza, mi (stručni štab) bismo još više podizali glas", rekao je Bogosjan.

Francuze čeka duel sa braniocem titule i svetskim prvakom Španijom, a Bogosjan je kazao da bi tim mogao da ima koristi posle svega što se desilo.

"Mislim da je ovo pozitivna stvar, jer su sada stvari jasne među nama. Bilo je rasprava i svađa. Kao kada ste u vezi, stvari će eksplodirati ako ih samo gurate pod tepih", objasnio je Bogosjan.

Svađa je izbila kada je Bogosjan žustro reagovao zbog toga što je Filip Mekses neobazrivo dobio žuti karton, tako da će biti suspendovan za meč u subotu.

Drugi navode da je selektor Loran Blan imao zamerke na slab nastup Atema Ben Arfe.

Beta

Pogledajte još