Ikodinović: Sada sam fenomenalno

BEOGRAD, 20. decembra 2008. (Beta) - Bivši reprezentativac Srbije u vaterpolu Danilo Ikodinović izjavio je da će se truditi da svoje zdravlje dovede u što bolje stanje, kao i da će sigurno ostati u vaterpolu, koji je njegova jedina ljubav.

Ikodinović se prvi put danas pojavio u javnosti posle oporavka od saobraćajne nesreće 27. juna i to na dodeli priznanja vaterpolo reprezentaciji Srbije za najbolju ekipu u 2008, u izboru Olimpijskog komiteta.

"U kakvom stanju sam bio, i šta sam napravio, sada sam fenomenalno. Jako sam zadovoljan i nadam se najboljem. Naravno da se neću predavati i da ću pokušati da svoje zdravlje dovedem u što bolje stanje, ali videćemo", rekao je Ikodinović novinarima na svečanosti u Domu Narodne skupštine.

Prema njegovim rečima, plan za "sledeću sezonu" je oporavak.

"Neću zaigrati sledeće sezone", rekao je Ikodinović kroz osmeh i dodao: "Želim da se potpuno oporavim i da prosto znam na čemu sam. Ja i sada prilično živim normalan život. Idemo dalje, da vidim čime ću se baviti... O tome trenutno i ne razmišljam, ali volim da se šalim na taj račun".

Poznati vaterpolista je dodao da je "srcem i dušom uz vaterpolo", jer je 20 i nešto godina bio u vodi i jedva čeka da ponovo uđe u bazen.

"Ostaću sigurno u vaterpolu, jer je vaterpolo moja prva i, da tako kažem, jedina ljubav", rekao je Ikodinović.

Na pitanje šta misli o mladim vaterpolistima pred kojima su velika iskušenja, pošto je reprezentaciju napustilo šest iskusnih reprezentativaca, on je rekao: "Toliko ima talentovanih vaterpolista i već sada se naziru neki vrhunski igrači. Po meni su neki to i postali, ali da ne spominjemo imena da ne odu previše u oblake. U svakom slučaju, mislim da srpskom vaterpolu predstoji lep period".

Na kraju, jedan od najpoznatijih vaterpolista se zahvalio  javno svima koji su bili uz njega dok se borio za život.

"Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim ljudima. Znam da je cela zemlja, da ne kažem i van nje, bila uz mene. Želim da se zahvalim Vaterpolo savezu Srbije, koji me nijednog momenta nije ostavio, pogotovo dvojici ljudi, predsedniku i generalnom sekretaru - Veliboru Sovroviću i Draganu Solomunu", rekao je Ikodinović.

Na pitanje šta bi poželeo za 2009. godinu, poznati vaterpoista je rekao: "Ako bude zdravlja, biće i svega ostalog. To pričam iz ličnog iskustva".

Ikodinoviću je u saobraćajnoj nesreći teško povređena desna ruka, a za vreme oporavka bio je podvgnut nizu operacija kako bi ruka bila sačuvana i kako bi joj bile vraćene osnovne funkcije.

Pogledajte još