Eklston: Ferari je poslednji koji treba da priča o zaradama

LONDON, 20. decembra 2008. (Beta-Rojters) - Vlasnik Formule jedan Berni Eklston, reagujući na kritike iz ekipe Ferarija, rekao je da ta italijanska ekipa zarađuje više novca od svih ostalih timova u takmičenju.

"Ferari zarađuje mnogo više novca od ostalih. Tačno znaju koliko će da zarade na svemu, nisu oni glupi, ali očigledno nisu ni previše bistri. Ferari godišnje zaradi oko 80 miliona dolara više od ostalih ekipa. Tako je bilo ove sezone, kada su osvojili titulu svetskog prvaka u konkurenciji konstruktora", rekao je Eklston.

Ferari se u Formuli jedan takmiči od 1950. i svake sezone kao jedan od najvećih svetskih brendova privlači pažnju sponzora, mnogo više od ostalih timova.

Predsednik Ferarija Luka di Montecemolo pre nekoliko dana kritikovao je čelne ljude Formule jedan, rekavši da ne upravljaju takmičenjem na transparentan način. On je dodao i da Formuli jedan nije potreban diktator na čelu, kao i da bi timovi trebalo da zarađuju više novca.

"Jedino što nije spomenuo jeste da Ferari ima dodatnu zaradu i tako je već godinama. A mnogi misle i da Formula jedan, kao organizacija, često gura i favorizuje Ferari", naveo je Eklston. 

Eklston je predložio Ferariju da, umesto što kritikuje Formulu jedan, deo svoje godišnje zarade podeli sa ostalim ekipama.

Portparol Ferarija nije danas želeo da komentariše Eklstonove izjave, uz opasku da su pitanja zarada "u ovom trenutku izuzetno značajna za sve u Formuli jedan". 1950. i svake sezone kao jedan od najvećih svetskih brendova privlači pažnju sponzora, mnogo više od ostalih timova.

Pogledajte još