Pobeda Zvezde u derbiju 13. kola

BEOGRAD, 20. decembra 2008. (Beta) - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u subotu uveče u hali Pionir podgoričku Budućnost sa 70:63 (21:20, 13:14, 20:17, 16:12) u derbi utakmici 13. kola Jadranske lige. 

To je "crveno-belima" 11. pobeda u regionalnom takmičenju, dok je Budućnost zabeležila peti poraz.

Najbolji u beogradskom timu bili su Elmedin Kikanović i Lorens Roberts sa po 16 poena, a Marko Marinović dodao je na to još 12 poena.

Marko Simonović postigao je 17 poena za Budućnost, a Vladimir Dašić utakmicu je završio sa 13 poena.

Crnogorski tim je u većem delu prve četvrtine bio bolji, a Zvezda je tek u završnici ovog dela utakmice uspela da dođe do minimalne prednosti (21:20).

"Crveno-beli" su u drugoj četvrtini pokušali rezultatski da se "odlepe", ali je Budućnost igrala veoma dobro u odbrani, pa je na poluvremenu rezultat bio nerešen - 34:34.

Polovinom treće četvrtine Zvezda je došla do svoje najveće prednosti (47:41), ali je šampion Crne Gore do kraja tog perioda, zahvaljujući Dašiću, smanjio na 54:51.

Iako su u većem delu poslednje četvrtine domaći košarkaši imali pet ili šest poena prednosti, Zvezda je tek u poslednjih pet minuta uspela da obezbedi nove bodove.

"Trojkama" Robertsa i Marka Kešelja i dobrom odbranom u poslednja dva minuta, tim sa Malog Kalemegdana je slomio otpor Podgoričana i zabeležio 11. pobedu u takmičenju. 

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić izrazio je večeras zadovoljstvo pobedom protiv Budućnosti, iako je priznao da njegovi igrači nisu u potpunosti pružili igru koju je očekivao.

"Ovo nije bila naša najbolja partija u sezoni, ali sam veoma zadovoljan što smo igrali visokim intenzitetom i imali kontrolu u skoku. Nisam brinuo zbog nerešenog rezultata na poluvremenu, jer sam znao da ćemo ih slomiti ako ova dva elementa ostanu na potrebnom nivou. Ovo je bila prvenstvena utakmica, tako da su nas zanimala samo dva boda", rekao je Pešić na konferenciji za medije posle meča.

Pešić je dodao da su njegovi igrači poštovali uigrane akcije u trenucima kada se rešavalo pitanje pobednika.

"Kada je utakmica neizvesna, u napadu treba odigrati ono što svaki dan treniramo. Imamo dovoljno postavljenih akcija i ja insistiram da ih ispoštujemo. Prvo ide sistem, pa iz njega trazimo individualna rešenja, a ne obrnuto ", zaključio je on.

Trener Budućnosti Dejan Radonjić ocenio je da je ekipa igrala dobro u odbrani, ali da je loš šut za tri poena uticao na konačan ishod utakmice.

"Čestitam Zvezdi na pobedi. Mi smo svih 40 minuta igrali dobro u odbrani, ali smo 'trojke' šutirali 5-26, iz dobrih pozicija. Taj šut nas je koštao malo većih šansi da savladamo izuzetno kvalitetan tim domaćina", kazao je Radonjić. 

C. zvezda - Budućnost 70:63 (21:20, 13:14, 20:17, 16:12) 

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 4, Roberts 16, Kikanović 16, S. Milošević, Kovač 1, Marinović 12, Nedović, M. Milošević 12, Ovens 5, Štimac 11, Bakić, Bjelica.
BUDUĆNOST: Šehović, Micov 11, Popović 4, Bojović, Gordić 8, Otašević 4, Dragičević 4, Simonović 17, Miša­nović, Maraš 2, Dašić 13, Šutulović

Pogledajte još