Lukić: Narednih šest meseci biće ključni za Zvezdu

Na svečanom delu Skupštine u beogradskom Sava centru, Lukić je rekao da je Crvena zvezda "konačno na korak" da reši većinu nasleđenih problema.

"Narednih šest meseci biće ključni za klub i verujem da ćemo moći da kažemo da je većina nevolja iza nas", dodao je Lukić.

"Ne želim da krijem da će nam u narednom periodu najveći protivnik biti teška finansijska situacija u kojoj smo zatekli klub kada smo došli pre tri godine. Vraćamo stare dugove, plaćamo preplaćene ugovore od pre više godina, pregovaramo sa bankama oko kredita koje ova uprava nije ni uzimala, ni trošila", rekao je Lukić.

On je istakao da je po dolasku u klub shvatio koliko je Zvezda "marginalizovana" u fudbalskoj organizaciji i društvu.

"Mnogi čine sve da unište ovaj klub, ali na njihove opasne planove odgovorili smo organizacijom i mobilizacijom što pokazuje prosek od 25.000 gledalaca u svakoj utakmici na 'Marakani'. Crvena zvezda nema želju da upravlja fudbalskom organizacijom Srbije, ali ne može se upravljati srpskim fudbalom na štetu Zvezde. O tome ćemo razgovarati sa nacionalnim Savezom", kazao je Lukić.

Lukić je krajem maja na izborima, na kojima su glasali članovi Zvezde, ponovo izabran za predsednika kluba, pošto je na toj funkciji od 2009. godine.

Predsednik sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić kazao je da svi koji su članovi Zvezde moraju da urade "onoliko koliko mogu za to sportsko društvo".

"Zvezda je jedna od naših najvećih institucija, sportskih porodica i brendova, ne samo u Srbiji već i u ovom delu Evrope. Zato moramo časno da je predstavljamo", kazao je Škundrić.

Skupština Crvene zvezde je bila podeljena na svečani i radni deo, koji je ovaj put bio zatvoren za novinare.

Beta

Pogledajte još