Ronaldo odveo Portugal u polufinale

Jedini gol na utakmici postigao je Kristijano Ronaldo u 79. minutu.

Portugalci će u polufinalu igrati protiv pobednika duela između Španije i Francuske, koji se igra u subotu.

POGLEDAJ VIDEO: Portugal - Češka 1:0

Utakmica je počela borbom na sredini terena, ali su Portugalci već posle 10-ak minuta preuzeli kontrolu i bili bolji, posebno u drugom poluvremenu, ali su do pobede došli tek u finišu meča, posle odličnog poteza Ronalda.

Žoao Mutinjo se u 79. minutu ubacio po desnoj strani i centrirao, a Ronaldo je zaobišao desnog beka Češke Teodora Gebre Selasija, ostao neometan na sedam metara i glavom savladao Petra Čeha.

Kapiten Portugala je pre gola dva puta pogodio stativu. Prvi put u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kada je odlično primio loptu i "okrenuo" Mihala Kadleca, a drugi put u 49. minutu iz slobodnog udarca sa 30 metara.

Portugalci su dominirali tokom cele utakmice, stvorili mnogo prilika, dok su Česi samo dva puta šutnuli ka golu Ruija Patrisija, ali su oba udarca završila visoko preko prečke.

Osim šanse Ronalda pred kraj prvog poluvremena, Portugalci u tom delu utakmice nisu imali drugu ozbiljiniju priliku, ali su u drugom imali veliki broj prilika, najviše zahvaljujući raspoloženim Naniju, Mutinju i Ugu Almeidi, koji je u 40. minutu zamenio povređenog Eldera Poštigu.

Almeidi, kojem je ovo prva utakmica na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, sudija Hauard Veb je zbog ofsajda poništio gol u 58. minutu.

Najbolju priliku da ubedljivije pobedi, Portugal je imao u 83. minutu, kada je posle solo prodora i šuta Žoaoa Pereire sa 16 metara odlično odbranio Čeh.

Česi su u poslednjim trenucima utakmice imali korner, a tada je u protivnički šesnaesterac došao i golman Čeh, ali je centaršut bio loš pa niko nije uspeo da uputi udarac ka golu Ruija Patrisija.

Portugalci će u polufinalu igrati u sredu, 27. juna, u Donbas areni u Donjecku.

Beta

Pogledajte još