Partizan pobedio u Sarajevu

BEOGRAD, 20. decembra 2008. (Beta) - Košarkaši Partizana pobedili su u Sarajevu ekipu Bosne 72:68 (16:21, 17:19, 9:11, 30:17) u 13. kolu Jadranske lige i tako ostali usamljeni na prvom mestu tabele.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stefan Lazmi sa 21 poenom i 10 skokova. Novica Veličković postigao je 13, a Milenko Tepić 12 poena.

Bosnu je predvodio Goran Ikonić sa 21 poenom.

Partizan ima 12 pobeda i jedan poraz, dok Bosna ima pet trijumfa.

Hemofarm i Crvena zvezda posle današnjih mečeva imaju po 11 poena.

Bosna je večeras vodila tokom većeg dela meča, a Partizan je prvi put poveo u 38. minutu, kada je posle dva bacanja Lazmija došao do 58:57. Bosna je izjednačila, a Veličković je potom trojkom doveo "crno-bele" u vođstvo koje su držali do kraja meča.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je večeras u Sarajevu da su njegovi igrači pobedu nad Bosnom "izvukli krajnjim atomima snage".

Partizan je u 13. kolu Jadranske lige savladao Bosnu sa 72:68, iako je u prvom poluvremenu gubio sa 35:22.

"Današnja utakmica je izvučena krajnjim atomima snage, uz veliko poštovanje kapitenu Božiću koji je bio primer za ostale, kao i veoma vazne dve trojke Veličkovica. Da je i Bosna dobila, ne bi bilo nezasluženo", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare posle utakmice.

Šef stručnog štaba Partizana ocenio je da je Bosna kvalitetnija ekipa nego ranije i pohavalio domaću publiku.

"Bosna je pokazala da je porasla u kvalitetu, bili su veoma motivisani, a u tome im je pomogla i odlična atmosfera u dvorani. Kada Partizan dode, sarajevska publika je ispuni do poslednjeg mesta", kazao je on.

Vujošević je priznao da je njegova ekipa umorna od velikog broja utakmica, koje su posledica prenatrpanog kalendara.

"Kod nas se stvarno akumulirao i veliki umor. U četvrtak utakmica u Madridu sa Realom, pa iza toga jaka utakmica sa Cibonom, evroligaška. Potom, putovanje za Milano, utakmica u sredu i sada dolazak u Sarajevo", objasnio je on.

Vujošević je dodao da, uprkos svemu, veruje da će Partizan u utorak dobiti poslednju utakmicu u 2008. u 14. kolu Jadranske lige, nakon čega će ekipa imati vremena da se odmori.

"Kalendar se ukrstio kada su upitanju takmičenja u Evroligi i NLB ligi, tako da se nadamo da ćemo i poslednju utakmicu u godini uspeti da dobijemo i da se niko neće povrediti. Nakon toga ćemo imati nešto više vremena za odmor", zaključio je Vujošević.

Prvi deo sezone završava se u utorak, a Partizan gostuje Krki.

Pogledajte još