Zidan: Ućutkali smo kritičare

HANOVER, 27. juna 2006. (Beta-Rojters) - Kreator igre Francuske Zinedin Zidan ocenio je da je večerašnja pobeda nad Španijom od 3:1 ućutkala kritičare tima koji se ovim trijumfom plasirao u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Nemačkoj.
"Danas smo slavili, ali su nam Španci vrlo otežali posao. Avantura se nastavlja. Bili smo jako dobro pripremljeni za ovu utakmicu", bile su prve reči uzbuđenog Zidana posle utakmice u kojoj je njegov tim preokrenuo vođstvo rivala.
Zidan je postigao majstorski treći gol za reprezentaciju koja je bila Svetski prvak 1998. godine. Igrač je ranije najavio da će posle ovog turnira okončati karijeru.
"Želeli smo da postignemo nešto i pokažemo ljudima da imamo kvalitet, iako smo igrali teške utakmice u grupi", rekao je Zidan.
Francuska će u četvrtfinalu igrati protiv Brazila, koga su pobedili 3:0 u finalu 1998. kada je Zidan postigao dva gola.
"To je lepa uspomena francuskog naroda. Ali, ovo četvrtfinale treba odigrati. Dobro ćemo se spremiti za njega. Svi smo vrlo radosni što smo došli dovde", rekao je Zidan.
Selektor Francuske Remon Domenek pohvalio je svoje igrače što su uspeli da preokrenu rezultat.
"Igračima je bilo jako teško. Bila je ovo utakmica za pamćenje u svakom pogledu. Možda i imamo ekipu 'staraca', ali znamo kako da budemo strpljivi. Mlađi ljudi brzo ostanu bez daha. Očekuje nas nešto posebno, neke jedinstvene emocije", rekao je Domenek.

Pogledajte još