Nole: Lepo je vratiti se na Vimbldon

- Lepo je vratiti se ovde. Nemamo mnogo prilike da igramo na terenima sa travom tokom godine. Vimbldon je najprestižniji, najpoznatiji teniski tunir na svetu. Nadam se da je još jedna sjajna godina pred nama. Ostvario sam svoj san, osvojio sam trofej prošle godine i imam najlepše uspomene na londonski grend slem – rekao je Đoković a prenose Večernje novosti.

Novak je osvajanjem Otvorenog prvenstva Engleske postao prvi teniser sveta, ostvarivši tako dva sna od jednom. Našao se na mestu broja 1 svetskog tenisa i prigrlio pehar omiljenog turnira.

- Značilo mi je mnogo što sam baš na Vimbldonu postao broj 1. Kada sam pobedio u finalu i dok sam držao trofej setio sam se kroz šta sam sve prošao. Imao sam sreću da su ljudi koji su mi najbliži, moj tim, prijatelji, devojka, porodica, bili tu da taj uspeh podele samnom.

Posle turnira odigranih na šljaci i Rolan Garosa, slede mečevi na potpuno drugačijoj podlozi.

- Potrebno je određeno vreme da se prilagodiš prelasku sa trave na šljaku, a dužina prilagođavanja zavisi od igrača. Šljaka je sporija, trava brža, zahteva drugačije pokrete, taktiku. Zato smo svi došli ovde sedam, osam, deset dana pre početka turnira kako bi se navikli na novu podlogu.

Pogledajte još