Zdravko Čolić pevao za dečicu

Ovih dana se navršilo 10 godina od humanitarne akcije CPG “Domaćica meseca” i 40 godina postojanja Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, a za tu posebnu priliku deca su odlučila da otkriju bistu pesnika Duška Trifunovića u dvorištu Doma, čiji je on bio veliki prijatelj. Dugo su mališani očekivali da im u goste dođe Zdravko Čolić, a ta želja im se ovoga puta i ostvarila pa su uživali u njegovoj pesmi i nastupu.

Kompanija Color Press Group u Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku već 10 godina održava akciju “Domaćica meseca”, magazina “Svet” i kasnije “Pošalji recepat”. Trudimo se da svakog meseca dovedemo zanimljive poznate ličnosti, kojima se deca uvek obraduju, sa kojima se fotografišu, uzmu autograme… – kaže Milica Milić, direktor korporativnih komunikacija CPG.

Legendarni Čola otpevao im je pesmu Duška Trifunovića “Da mi nije ove moje tuge” a deca sa njim uglas pevala: “… ja ne pucam na glavne zgoditke”. Osim toga, štićenici Doma priredili su svečani program, odigrali kolo, otpevali stare narodne pesme…

Dečicu je posetio i pevač Boban Rajović, kao i pevačica i bivša učesnica Survivora, Jelena Mrkić. Prisutnima se obratio direktor doma Dragan Milošević, bivša direktorka Mira Radin, zatim vajar koji je izvajao bistu Vladimir Jokanović, da bi konačno i bistu otkrio Pero Zubac koji je kasnije pročitao i dve svoje pesme posvećene uspomeni na Duška Trifunovića.