Nakon otkaza odlučio da proda sam sebe na Internetu!

Osim što je pokrenuo blog u kojem obaveštava o svojim kvalitetima, ovaj je 45-godišnjak došao na ideju sebe staviti na aukciju: "Već sam bio nezaposlen. Bilo mi je jasno da mogu ili ostati ljutit i ogorčen, što sam i bio zbog gubitka posla, ili mogu nešto preduzeti u vezi s tim. Svet se menja i morao sam biti u toku. Pridružio sam se brojnim društvenim mrežama te kupio brojeve gledanja svog bloga kako bih ljude usmerio na svoj CV. Na kraju sam se dosetio: "Zašto ne bih samog sebe stavio na prodaju!"".

EBay je ubrzo Martina obavestio da oglasom krši pravila o prodaji na toj stranici, ali smeo je da nastavi da objavljuje u delu potražnje.

Ovaj otac iz Stocktona u Velikoj Britaniji nada se će na ovaj način skrenuti pažnju na sebe, ali i biti dobar primer svom 11-godišnjem sinu kad je u pitanju trud i radna etika.

"Njemu je teško. Starije sestre više ne žive kod kuće i on vidi posledice svega što se događa. Letnji odmor doveden nam je u pitanje i mora da gleda kako svaki slobodan trenutak trošim na traženje posla. Malo mi je teško kad mi poželi sreću kad pošaljem molbu, ali barem će tako naučiti da poslovi ne dolaze sami".

"Moj je CV pregledan oko 4,000 puta i prijavio sam se na više od 30 poslova. Još uvek moram da plaćam stanarinu. Mislim da imam dobar CV i da bih bio koristan svakoj firmi", zaključio je.

Pogledajte još