Pooštriti kontrolu kupača na Adi Ciganliji

0

U narednih sedam dana na Adi Ciganliji biće za 30 odsto povećan broj spasilaca, biće tri puta više skutera koji će na tom savskom jezeru kontrolisati situaciju, a alkoholisane gradjane će policija udaljavati sa najpoplarnijeg beogradskog kupališta.

To je zaključeno u nedelju na sastanku gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa s predstavnicima policije, Hitne pomoći, Javnog preduzeća Ada Ciganlija i opštine Čukarica.

Dečak se utopio u subotu u jezeru na Adi Ciganliji pošto je na mestu nedozvoljenom za kupanje skočio sa iznajmljene pedaline.

Gradonačelnik Beograda ocenio je na konferenciji za novinare da su standardi i procedure na Savskom jezeru za bezbednost kupača maksimalno ispoštovane, ali da to “očigledno nije dovoljno”.

“Moramo da učinimo sve da pokušamo da spasimo i one koji se ne pridržavaju pravila. Kažite šta je sve neophodno, grad će obezbediti sredstva ukoliko JP Ada Ciganlija ne može”, rekao je Đilas.

On je naveo da od danas pedaline na Savskom jezeru neće moći da se iznajme bez dokumenta i da ih korisnici voze bez prsluka za spasavanje, kao i da će ubuduće spasioci primenjivati i “roditeljske” mere, ako vide dete koje se kupa na nedozovoljenom mestu.

BEOGRAD, 24. juna 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.