Francuzi kritikuju Nasrija zbog psovanja novinara

Nasri je prolazio kroz "miks zonu" kada ga je novinar pitao za reakciju na subotnji poraz. On je tada počeo da se raspravlja s njim, a situacija se stalno pogoršavala.

"To je nedostatak poštovanja prema novinarima. Rekao sam mu šta mislim o tome i šta bih ja uradio na njegovom mestu. Žao mi je što se ovo desilo", rekao je selektor Loran Blan.

Predsednik FFF-a Noel le Graet rekao je da je Nasri ponovo "prešao granicu", a igrača je opisao kao "preosetljivog". On je kazao da će savez reagovati po tom pitanju.

"Stvarno ima problem s ponašanjem. Razgovaraćemo o tome i posvetićemo se problemu", rekao je Le Graet.

Nasri je u subotu ušao kao rezerva. On je imao problematičan odnos s francuskim medijima od početka turnira.

POGLEDAJ VIDEO: Španija - Francuska 2:0

Kada je u meču protiv Engleske izjednačio na 1:1, otrčao je do aut-linije i na francuskom je povikao "začepite usta". Onda je stavio prst na usta da bi pokazao novinaru da ućuti.

"Postoji problem između Nasrija i štampe, to je tačno. Komentari su vrlo nasilni i dokazano je da su izgovoreni", rekao je Blan.

Na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi, centarfor Nikola Anelka suspendovan je sa 18 utakmica zato što je vređao selektora Remona Domeneka u svlačionici.

Nekolicina igrača, među kojima i kapiten Patris Evra, dobili su tada kraće suspenzije zbog učešća u štrajku, u koji su stupili kada je Anelka poslat kući.

Iako nisu pali tako nisko na Euru 2012, nekolicina igrača, među kojima su i Nasri, Alu Dijara i Atem Ben Arfa, učestvovali su u žestokoj svađi posle poraza od Švedske od 2:0.

Beta

Pogledajte još