Najplaćenije srpske glumice

Tako Branka Katić, koja živi i radi u Los Anđelesu, po jednoj epizodi hit serije zaradi 15.000 dolara, što je čini našom najplaćenijom glumicom. Uz to, Branka je igrala u filmovima rame uz rame sa Džonijem Depom, a očekuje je i uloga s Timom Rotom u filmu „Mobius“, koji uskoro kreće sa snimanjem, piše Blic.

Odmah iza Branke, po zaradi je Anica Dobra. Po jednom nemačkom filmu naša poznata glumica zaradi oko 35.000 evra. Do sada je glumila u više od 10 nemačkih filmskih ostvarenja.

Katarina Radivojević je nakon snimanja serije „Najbolje godine“ u Hrvatskoj postala zvezda. Glumci na tamošnjem setu su po danu zarađivali oko 1.000 evra, a Katarina je od glumica bila najplaćenija. Po danu je uzimala 500 evra. Za ulogu u filmu „Morfijum“ ruskog reditelja Alekseja Balabanova, Katarina je dobila 10.000 evra.

Marija Karan ostvarila je epizodnu ulogu u blokbasteru „Obred“ sa Entonijem Hopkinsom. Za tu ulogu dobila je 5.000 dolara.

Glumice u Srbiji zarađuju od 50 do 1.000 evra po jednom snimajućem danu.
Takozvana prva postava glumica, među kojima su Mirjana Karanović, Seka Sablić, po jednom danu snimanja u domaćoj filmskoj produkciji zarade oko 1.000 evra.

Filmovi se snimaju po mesec i po dana, ali glumice imaju tek nekoliko snimajućih dana, pa njihova zarada ne prelazi cifru od četiri hiljade evra.

Pogledajte još