Novak: Vimbldon je vrhunac tenisa

"Ja ne verujem da Vimbldon može da bude generalna proba za bilo koje takmičenje. To je najcenjeniji, najpoznatiji i najvredniji turnir na svetu. Ovo je po mom mišljenju vrhunac našeg sporta. Naravno, Olimpijske igre su nešto van poređenja sa bilo kojim drugim turnirima", izjavio je Đoković, koji je, kao i ostali vrhunski teniseri, oduševljen mogućnošću da na istom terenu može da osvoji dve titule.

"To je vrlo emotivno, jer niste samo vi ovde, iza vas je cela nacija. Dakle, prisutna su ogromna uzbuđenja među teniserima uoči Olimpijskih igara", rekao je Đoković, koji će nositi srpsku zastavu na svečanoj ceremoniji otvaranja Igara sledećeg meseca.

Đoković započinje odbranu titule u Vimbldonu protiv Španca Huana Karlosa Ferera, koji je osvojio Rolan Garos 2003. i nakratko držao prvo mesto na ATP listi te godine.

“Mislim da još nisam pružio sve što mogu na Vimbldonu. Uvek želim bolje, jer je tenis moj život, zaljubljen sam u ovaj sport, sve sam mu podredio. Motivacija mi je najmanji problem, uvek hoću da napredujem i osvajam turnire”, poručio je Đoković.

(Tanjug)

Pogledajte još