Poznati glumci u muzičkim spotovima (prvi deo)

Dobrodošlicu na ovu listu dobrih muzičkih spotova sa odličnim glumcima iza kojih stoje poznate muzičke zvezde ti želimo uz jedan izuzetan spot za divnu pesmu sa jednom prelepom glumicom kao heroinom. Ukratko, sve "naj" su uradili Brendon i Šarliz.

Brendon Flauers iz benda The Killers je svoj ulazak u solo vode obeležio na najbolji mogući način: u spotu za dirljivu pesmu "Crossfire" Šarliz Teron ga spašava dok ga muče na najrazličitije načine. Reditelj ovog izuzetnog spota je Neš Edžerton, brat poznatog australijskog glumca Džoela Edžertona. Ovo je budući klasik...

Ali, hajde da se vratimo u vode pop klasika... Pesma "You Can Call Me Al" je, nema sumnje, večni hit. Međutim, verujemo da Pol Sajmon dobrim delom za to može da zahvali glumcu Čeviju Čejsu koga je angažovao za ovaj spot kada je bio na vrhuncu svoje komičarske slave. Davno je bila 1987. godina... Reditelj spota je Geri Vajs koji možda ima samo tri muzička spota u svojoj karijeri, ali sva tri su zauvek. Pored gorepomenutog, tu je i spot za pesmu Džordža Harisona "Got My Mind Set On You", kao i čuveni "Walk Like an Egyptian" benda The Bangles.

Ples Kristofera Vokena u spotu za "Weapon of Choice" Fatboy Slima je postao pravi kult. Voken je jedan genijalan glumac, ali, znaš, ko je još apsolutni genije? Pa, naravno, reditelj spota i totalni Nadlanu.com favorit - Spajk Džounzi. Logično, ovaj spot je 2001. godine osvojio čak šest MTV-jevih nagrada, među kojima je i nagrada za koreografiju. Bravo, bravo, bravo!

Vrlo subjektivno, čak iako prema bendu Aerosmith ne osećaš ništa specijalno, prema spotu "Cryin'" je prosto nemoguće ostati indiferentan. U tom spotu je sve toliko pogođeno da Marti Kolner, koji je snimio sve najbolje spotove ovog benda, zaslužuje da ga Stiven Tajler ljubi svaki dan svojim velikim ustima. Iako se i u spotu "Crazy" pojavljuju čak dve poznate glumice - Ališa Silverstoun i Tajlerova ćerka - Liv Tajler, zašto smo baš izabrali "Cryin'"? Pa, vrlo jednostavno: zato što previše volimo Ališu Silverstoun i volimo kad je samo ona zvezda, čak i danas kada je nešto nema previše u javnosti. Ali, postoji još jedan opasno seksi razlog: naravno, Stiven Dorf! Jedan spot - čitav romantični akcioni film!

Nemoj da se smeješ sada, ali u ovu petorku, ipak, zaslužuje da uđe i Pola Abdul sa pesmom "Rush, Rush", jer, pa, pokušala je... I Kijanu Rivs je pokušao. Lična je procena koliko su uspeli da ožive atmosferu filma "Buntovnik bez razloga" u spotu za ovu, nesumnjivo, veoma romantičnu pesmu. Da li Kijanu Rivs ima kapacitete Džejmsa Dina, tj. da li Pola Abdul sme da "priđe" Natali Vud - možda i nije toliko bitno, jer toliko volimo spotove koji filmsku priču smeste u svega nekoliko minuta. Spot je radio tim iz kompanije Džordža Lukasa, tako da, eto još jednog razloga da ovaj spot zasluži svoje mesto na listi.

U komentarima čekamo tvoje predloge za najbolje muzičke spotove sa poznatim glumicama i glumcima. I lista se nastavlja uskoro...

Pogledajte još