Da jutro postane omiljeni deo dana

1. Rastezanje
Polagano istezanje, kao što su joga poze ili čak obično, sporo protezanje pomoći će vašem telu da se napuni energijom. Ovi pokreti će takođe usredsrediti vaše misli, rasterujući maglovitost koja ponekad prati rano buđenje.

2. Vežbanje
Кad ste se probudili, pokušajte da uradite nekoliko vežbi da biste pokrenuli protok krvi u telu i tako započeli radni dan. Bilo šta, trbušnjaci, čučnjevi, skakanje ili brza vožnja sobnog bicikla, pomoći će. Samo nemojte da zaboravite da rastezanjem malo zagrejete mišiće pre nego što krenete da vežbate.

3. Nemojte previše kafenisati
Da, kofein vam može pomoći da započnete dan, ali previše kofeina (više od dve šolje kafe) može izazvati kontraefekat i učiniti vas još umornijim, naročito kroz nekoliko sati kada kofein popusti. Držite se jedne šolje kafe i nivo energije će biti stabilniji.

4. Rehidrirajte se

Kada spavate, vaše telo koristi (i time gubi) zalihe vode. Rehidrirajte se s nekoliko čaša hladne vode - ne samo da krepi organizam, već pomaže i da se stimulišu nervni sistem i probavni trakt. Popijte od čaše do dve vode i vaše telo će biti spremnije da se nosi sa stresom koji vas očekuje.

5. Budite dosledni kada je buđenje u pitanju
Idite krevet i budite se u isto vreme, svaki dan. Vaše telo voli rutinu. Pridržavajući se pravilnog rasporeda spavanja i olakšaćete vašem telu da se probudi ujutro, a i vi ćete se osećati odmornije tokom dana.

6. Probudite se uz laganu muziku

Buđenje uz glasan budilnik može biti šokantno za organizam. Takođe, to vas stavlja u kategoriju većeg rizika od srčanog udara (šokantan zvuk može ozbiljno da naškodi osobama sa slabijim srcem). Rešite se urlajućeg budilnika i nabavite onaj koji vas budi nežno, kao što je recimo radio-sat koji postepeno pojačava zvuk muzike dok vam se telo istovremeno navikava na buku.

7. Opustite se

Isključite računar ili TV sat vremena pre nego što odete u krevet. Jaka treperava svetla deluju kao smetnja vašem mozgu, zbog čega ga možda teže „isključujete“ noću. Dovoljno je da ugasite svu elektroniku sat vremenapre nego krenete na počinak i spavaćete daleko kvalitetnije.

8. Istuširajte se
Osvežavajuće kapljice vode pokrenuće nervni sistem u vašem telu i pomoći da se osećate življe.

9. Obavezno doručkujte

Nakon noćnog posta, vašem telu treba energija kako bi se pokrenulo. Zdrav doručak svako jutro (čak i ako se radi samo o kriški voća s jogurtom ili tostu i sirnom namazu) će pomoći da se osećate bolje i da lakše „odradite“ sve što imate tokom ostatka dana.

10. Naučite da duboko dišete

Čim se probudite, poklonite sebi jedan trenutak - dišite duboko iz stomaka i umirite telo i um. To će vam pomoći da se lakše uhvatite u koštac sa svim radnim obavezama koje su pred vamа

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.