Zvezda uz pobedu završava godinu

BEOGRAD, 23. decembra 2008. (Beta) - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu FMP sa 77:65 (23:19, 24:17, 14:19, 16:10) u 14. kolu Jadranske lige i tako ostali pri vrhu tabele pred novogodišnju pauzu.

Zvezda ima 12 pobeda i dva poraza, a FMP pet trijumfa i devet izgubljenih mečeva.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Lorens Roberts sa 18 poena, a sledio ga je Andre Ovens sa 17. U FMP-u Dragan Labović i Predrag Samardžiski postigli su po 14 poena.

Zvezda je vodila od početka do kraja meča. Domaćin je u malom beogradskom derbiju poveo 9:2 u prva dva minuta, ali je FMP sredinom četvrtine prišao Zvezdi na 12:10.

Do sredine druge četvrtine igralo se ujednačeno, a onda je Zvezda napravila seriju 8:0 i povela sa 41:27. FMP je krajem treće četvrtine napravio seriju 12:2 i prišao na četiri poena zaostatka, 58:54.

Roberts je tada postigao trojku, tako da je Zvezda na mali odmor otišla uz prednost 61:55, a "crveno-beli" su početkom poslednje deonice definitivno prelomili meč, kada su poveli sa 71:57 i sačuvali prednost do kraja. 

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić rekao je posle večerašnje pobede nad FMP-om da je ekipa tek na putu da postane tim i dodao da treba pronaći uzroke pobeda u polusezoni.

"Zadovoljan sam što smo pobedonosno završili sezonu, ali ne smemo da poletimo. Treba da analiziramo zašto imamo ovoliko pobeda do sada. Obično se analizira uzrok poraza, ali mi treba da nađemo uzrok pobeda i da ga koristimo u nastavku sezone", rekao je Pešić novinarima posle pobede 77:65 u 14. kolu Jadranske lige.

Zvezda je vodila sve vreme, ali je tek u poslednjoj četvrtini obezbedila pobedu.

"FMP nam je pravio mnogo problema zbog igre sa dva beka. Borili su se do samog kraja, iako smo pet minuta pre kraja imali 14 poena prednosti. Nemamo kontinuitet u igri. Kad odigramo dobro u odbrani, loši smo u napadu. Tek smo na putu da postanemo pravi tim", rekao je Pešić.

Zvezda će u novu godinu ući sa skorom od 14 pobeda i dva poraza, dok FMP ima učinak 5/9. Trener tima iz Železnika Milovan Stepandić kazao je da žali što njegov tim nije igrao hrabrije.

"Žao mi je što nismo odigrali hrabrije, a nije nas ni šut služio. Po svemu bi trebalo da imao fizički dominantnije centre, ali nismo to iskoristili. U trećoj četvrtini, kada se lomio rezultat, promašili smo dva uzastopna napada", rekao je Stepandić.

"Moramo da igramo hrabrije, iako smo mlada ekipa. Treba još mnogo da se radi", dodao je on.

Pogledajte još