Pogledaj stadion u sred pustinje!

0

Na ekstravagatni projekat zvan "Kameni stadion" odlučili su se šeici u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji žele da naprave stadion ispod nadmorske visine u pustinji.

Basnoslovni iznosi novca kojeg imaju na raspolaganju, šeicima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata daju neverovatne ideje. Jedna takva novi je dokaz da milijarderi s Bliskog istoka uspeju svaki put da iznenade bizarnostima.

Naime, Arapi su odlučili da izgrade stadion za 40.000 gledalaca- u steni! Ovakav ekstravagantan projekt trebalo bi da se zove “Kameni stadion”, a ideja je napraviti stadion u kamenu u pustinji, koji bi bio ispod nadmorske visine.

Tako bi se sprečili ekstremni temperaturni uslovi vrućih dana i hladnih noći kroz neverovatne količine grejanja i hlađenja. Celi projekt trebalo bi da košta 953 miliona dolara.


Ipak, smeštanje stadiona usred pustinje Al Ain donosi i probleme, koje bi uzrokovale peščane oluje, a pitanje je kako bi navijači kroz pustinju dolazili do stadiona
.

U Emiratima su već pre radili čudnovate arhitektonske poduhvate, a biće zanimljivo videti kako će ovakva građevina izgledati u kamenom obliku.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.