Fish Fest kod Kule Nebojša

0

Festival riblje čorbe "Fiš fest – Beograd 2012" održaće se od 29. juna do 1. jula na Dunavskom keju, kod Kule Nebojša.

Manifestacija će 29. juna u 12 časova biti otvorena pripremom brodeta od morske ribe u specijalnom sudu zapremine 1.000 litara.
Za sve posetioce u nedelju će biti mađarska škola kuvanja “Kotanyi” uz demonstraciju vrhunskih majstora na kojoj će posetioci moći da nauče kako se priprema riblja čorba i drugi specijaliteti.
Posetioci će moći da se besplatno provozaju brodom jahting kluba “Kej” i posete muzej u Kuli Nebojša i izložbu “Vinski putevi kroz Srbiju”.
Biće organizovana škola veslanja, a za najmlađe škola jahanja.
Predstavnik Udruženja “Dunav u srcu” Nenad Živanović, jedan od organizatora, očekuje da će ovogodišnji “Fiš fest” biti posećeniji od prethodnih.
Državni sekretar ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković rekao je na konferenciji za novinare da je “Fiš fest” jedna od najinteresantnijih manifestacija u Beogradu.
Predstavnik Opštine Stari grad Rista Raco rekao je na konferenciji da će na “Fiš festu” ove godine biti predstavljeni i stari zanati, vina, proizvođači maslinovog ulja i sira.
Raco je rekao da će novac od prodaje slika, koje su nastale na ranijim “Fiš festovima”, biti poklonjen štićenicima manastira Sveta Petka kod Paraćina.
Tokom tri festivalska dana u popodnevnim časovima sviraće, između ostalih, i bendovi “Đura i Mornari”, “So Sabi”, “Garavi sokak”, “O đila” i “Witch one”.
Za subotu, 30. jun, najavljen je vatromet posle nastupa grupe “Garavi sokak” koja će svirati od 21 sat.
Ulaz je besplatan.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.