Smenjen voditelj zbog viceva o Ukrajinkama

0

Evropska fudbalska federacija zabranila je poznatom poljskom radio novinaru Mihalu Figurskom da zbog neprimerenih viceva o Ukrajinkama bude voditelj polufinalnog meča između Italije i Nemačke, koji će se igrati u Varšavi.

Figurski je u redovnoj jutarnjoj emisiji radija Eska Rok zajedno sa kolegom, takođe poznatim poljskim radio i televizijskim voditeljem Kubom Vojevodskim, tokom nedavne utakmice reprezentacije Ukrajine pričao neprimerene viceve na račun ukrajinskih čistačica u poljskim kućama.

Poljski Savet etike medija osudio je ponasanje obojice voditelja u toj emisiji kao “krajnje primitivnu ksenofobiju i govor mržnje”.

Figurskog je bio voditelj tokom otvaranja Evropskog prvenstva, a trebalo je da radi i tokom poslednje utakmice koja se igra na teritoriji Poljske, 28. juna u Varšavi. Njega su angažovali poljski organizatori turnira koji se održava u saradnji sa Ukrajinom.

UEFA je nakon skandala od organizatora zatražila da se za polufinalnu utakmicu u Varšavi promeni voditelja, saopštili su danas poljski organizatori Evropskog prvenstva.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.