Šešum: U Londonu ćemo biti takmičari, a ne turisti

"Ovo su nam prve Olimpijske igre, mnogo će zvezda biti oko nas, i jedan deo priprema će biti posvećen tome da nas to ne iznenadi I dekoncentriše. Jedinstvena je prilika da se sastaneš sa najboljim sportistima sveta, ali moramo da shvatimo da ćemo mi u Londonu biti takmičari, a ne turisti", rekao je Šešum na okupljanju reprezentativaca u Beogradu.

Šešum je istakao da je cilj reprezentacije Srbije prolazak u četvrtfinale, gde će sve biti moguće.

"Imamo cilj pred sobom kojeg smo svi svesni. Mnogo je bitno da prođemo grupu, a ako prođemo u četvrtfinale, jedan je protivnik i tamo će odlučivati jedna utakmica. Idemo meč po meč i nadamo se povoljnom rezultatu", istakao je 26-godišnji srednji bek Rajn-Neker Levena.

Srbija će na Igrama u Londonu biti u grupi sa Hrvatskom, Danskom, Španijom, Mađarskom i Južnom Korejom. Šešum je ocenio da je ta grupa mnogo teža od druge, u kojoj su selekcije Švedske, Francuske, Islanda, Velike Britanije, Argentine i Tunisa.

"Ogromna je razlika između dve grupe i u postavci 'šešira', ali tako nam je nametnuto i na nama je da se dobro spremimo. Biće teško, može jedna lopta da odluči o svemu, ali se nadam prolasku u četvrtfinale", kazao je Šešum.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.

Beta

Pogledajte još