Nikolić ponudio Dačiću mandat?

Ivica Dačić, kako se navodi, nije dao konkretan odgovor Nikoliću, već je rekao da o tome treba da odlučuje Predsedništvo SPS. Dobro upućeni izvor „Blica“ kaže da će Predsedništvo SPS biti sazvano do petka kada bi i praktično trebalo da bude okončana dilema - koju će vladu Srbija dobiti.

List “Alou sutrašnjem broju tvrdi da je dogovor naprednjaka i socijalista postignut, kao i da je Nikolić ponudio Dačiću i sve resore koje je SPS imao u odlazećoj Vladi sa Demokratskom strankom.

Vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić rekao je ranije danas za B92 da će “DS teško formirati novu Vladu Srbije”, kao i da “ima šanse da vladu formiraju naprednjaci”, ne precizirajući na osnovu čega to tvrdi, kao ni da li to znači da su naprednjaci postigli dogovor sa socijalistima.

"Ne mogu da govorim o svim detaljima i stvarima koje su nekima od nas poznate pošto nisu rezultat nečeg zvaničnog, već neforalnih saznanja", rekao je Vučić.

Na neformalnom sastanku užeg rukovodstva SPS krajem prošle nedelje većina visokih funkcionera iznela je stav da u skladu sa izbornim rezultatima Ivica Dačić treba da bude premijer.

Međutim, kako kaže izvor "Blica" iz SPS, to i ne znači da će zvanični vrh stranke doneti identičnu odluku. Dačić je lično, navodno, naklonjeniji vladi sa koalicijom oko DS i sa Borisom Tadićem, ali je spreman da odluku prepusti vrhu stranke.

Izvor: Blic

Pogledajte još