Paraćin kao Urugvaj: "Montevideo 2" se intenzivno snima!

Sigurno najvrednija filmska ekipa po velikim vrućinama jesu "fudbaleri" Dragana Bjelogrlića koji su trenutno u Paraćinu gde na stadionu snimaju utakmice nekadašnje reprezentacije Jugoslavije na svetskom prvenstvu u Urugvaju. Naravno, na radost domaće publike, intenzivno snima se "Montevideo, Bog te video 2"!

U dobroj atmosferi, kojoj svedoči reportaža "Blica", mladim zvezdama "Montevidea" - Bikoviću, Radojičiću, Saviću, Strugaru i ostalima pod "kapitenskim vođstvom" reditelja Bjelogrlića, vrućina ne smeta da budu na visini zadatka. A zadatak je, nema sumnje, izuzetno odgovoran, jer bezbroj fanova s nestrpljenjem iščekuje drugi deo ovog uspešnog filma, ali i nastavak serije.

- Drugi deo se bavi Svetskim prvenstvom. Odlaskom u Montevideo, što je tada bila avantura velikih razmera. Sve što se tiče utakmica, rezultata, sve je bazirano na istorijskim događajima. Ostalo je plod naše mašte. U jednoj rečenici - na toj velikoj avanturi, na putu koji će postati put njihovih života, naši junaci su se suočili sa iskušenjima da bi na kraju postali ljudi. Ako je podnaslov prvog dela bio “Ukus sna”, za drugi bi mogao biti - “Put izazova” - otkriva Bjelorglić za "Blic".

Paralelno sa drugim delom filma, Bjelogrlić, kao i prethodni put, snima i seriju i otkriva da će "već na jesen ići drugi ciklus od osam epizoda, koji se bavi putovanjem - vozom, brodom - do dolaska u Montevideo". Nakon ovog drugog ciklusa, uslediće film koji se bavi pričom od dolaska u Montevideo, nakon čega će se isti preseliti i na TV u produženoj verziji, za potrebe serije.

Slažemo se zaključkom novinarke "Blica" da je "Montevideo" osveženje na našoj filmskoj sceni, na šta Bjelogrlić kaže:

- Izašli smo iz okvira socijalno mračnih drama, bez mnogo smisla, radnje i emocija. Želeći da dočaraju svoj osećaj vremena i društa u kojem žive, imamo utisak da su autori poslednjih godina ušli u jedan kliše koji nije baš mnogo kreativan i zanimljiv. To je poguban uticaj određenog centra moći oličenog u jednom reditelju. Verujem da dolazi vreme kada treba da prestanemo da samo konstatujemo da je loše, već da menjamo, kako sebe tako i stvari oko nas.

U drugom delu i serijama, svoje uspešne uloge ponavljaju nove srpske glumačke zvezde Miloš Biković, Aleksandar Radojičić, Petar Strugar, Viktor Savić, kao i njihove nešto starije kolege: Srđan Todorović, Nikola Đuričko, Vojin Ćetković, Milutin Mima Karadžić i drugi. A poseban gost-zvezda filma je svetski poznati glumac Armand Asante.

Nakon Paraćina, u planu je da ekipa filma snima i u Ulcinju, Trstu i, naravno, Beogradu.

Izvor: Blic / K.M.

Pogledajte još