Jelena Tomašević

Jelena Tomašević je konačno dočekala da ugosti brojne prijatelje, kolege i novinare na promociji debi albuma „Panta rei“, koji se, posle višegodišnjeg iščekivanja, nedavno pojavio u izdanju "Siti rekordsa".

U mnoštvu muzičkih promocija i konferencija za štampu koje su aktuelne ovih dana, ova održana u sredu, 24. decembra u „Elingtons baru“ hotela "Hajat", nesumnjivo je bila najatraktivnija. Stoga nije čudo što je elitni klub bio solidno popunjen već oko 21 sat, za kad je i zakazan zvaničan početak.

Gotovo svakog sekunda se moglo videti neko novo, poznato lice. Uz voditelja Voju Nedeljkovića, Jeleninog bliskog saradnika Boru Dugića i njenog „muzičkog oca“ Željka Joksimovića koji je, ovoga puta, bio u društvu ćerke Mine i brata Saše, našoj ovogodišnjoj evrovizijskoj predstavnici podršku su, između ostalih, pružili i Sergej Ćetković, Saša Kovačević, dve Aleksandre – Radović i Perović, Luis, Kaliopi, Zoran Dašić, Raka Marić, Bojan Marović, Milan Đurđević, Peđa D’Boj, Igor Starović, Tanja Pujin, Milica Milša i Žarko Jokanović, kao i diplomatski predstavnici nekoliko zemalja.

Tu su bili i doskorašnji bliski saradnici Čeda Čvorak i Maja Marković – sada poprilično udaljeni jedno od drugog, a najveću želju za eksponiranjem pokazala je Maja Nikolić. Pevačica koja je odnedavno i portparol FK Bežanija sve vreme je, fudbalski rečeno, „špartala po terenu“ – neupućenom bi se, pre početka zvaničnog dela, moglo učiniti da je Nišlijka ta oko koje se sve vrti.

Voja Nedeljković je prvo podsetio prisutne na razvojni put Jelene Tomašević – od „Šarenijade” 1991, preko Beovizije 2005. do ovogodišnjeg „Ora“. Njih dvoje su se, naravno, posebno rado prisetili „3K dura“, muzičkog programa u kom se Kragujevčanka predstavila široj javnosti, i ne samo to – u aprilu 2002. je i pobedila.

Tek treći pokušaj u „3K duru mi se posrećio“, prisetila se Tomaševićeva. „Prvo sam bila premlada, godinu dana kasnije desilo se bombardovanje“.

Jelena je nedavno boravila i u Izraelu, i to ne turistički.
Zajedno sa Boazom, koji je predstavljao ovu zemlju na Evroviziji u Beogradu, i Jermenkom Sirušo, snimila sam pesmu o miru, promovisaćemo je širom Evrope tokom 2009“, najavila je Tomaševićeva.

Sjajna pevačica se, očekivano, posebno zahvalila svom „guruu“ Željku Joksimoviću koji je u ovom projektu „glumac sa više uloga“ – kompozitor, aranžer, producent, kao i Banetu Obradoviću i „Melos estradi“. Ubrzo je stigla i „muzička“ torta, pa šampanjac, da bi se konačno prešlo i na pesmu.

Veseloj ekipi na bini se u „Oru“ pridružila kompletna evrovizijska ekipa predvođena Borom Dugićem, a posle predstavljanja nekoliko pesama sa albuma, došlo je, kako Jelena reče, vreme za žurku. Krenuo je dobro poznat niz klupskih hitova – „The Best“, „I’m So Excited“, „Hot Stuff“, „I Will Survive“, „What a Feeling“, „Neh Nah Nah Nah“, i za kraj, po drugi put, aktuelni singl „Okeani“.

Odlazeća godina je za Jelenu Tomašević bila veoma uspešna. Nema sumnje da će joj promotivne aktivnosti do detalja ispuniti kalendar i u narednih 12 meseci.

Milan Ćunković

Pogledajte još