Pretukao profesorku zbog jedinice iz matematike

Incident se dogodio u petak posle časova, a pretučena profesorka tog istog dana prebačena je iz Vranja u niški Klinički centar gde je operisana. Učenik S. A. sačekao je profesorku posle nastave kada ju je udario, a profesorka pretpostavlja de je bio revoltiran zato što mu je zaključila jedinicu.

On je inače imao mnogo izostanaka, i pored jedinice iz mog predmeta imao je i iz drugih. Posle časova krenula sam kući, čula sam korake iza sebe, ali nisam se obazirala. Odjednom je neko iz prodavnice preko puta A. S. pozvao po nadimku, ali nastavila sam dalje i nisam mogla da pretpostavim šta će se dogoditi. Nakon sto metara hoda, osetila sam udarac u predelu desnog bubrega, nakon čega sam pala. Znala sam da je to bio on – kaže profesorka.

Incident su videli i ostali učenici koji su se u tom trenutku našli na ulici, ali profesorka Ilić kaže da ona veruje da oni ne smeju da pričaju o tome jer im on preti.

Profesorki ugrađen veštački kuk

Njega očigledno neko štiti čim se tako javno ponaša. Uznemirena sam, nikada nisam dolazila u konflikt sa drugim učenicima i uvek sam bila korektna, ne znam zašto se ovo dogodilo, ja sam samo savesno obavljala svoj posao. Operisana sam u ponedeljak, ugradili su mi veštački kuk, nadlaktica mi je povređena i ne znam šta će dalje biti. Još uvek sam u šoku – priča profesorka Ilić.

Direktor gimnazije u Vladičinom Hanu, Ivica Marković kaže da je učenik nakon incidenta izbačen iz škole, ali zbog 220 izostanaka.

Potrešeni smo zbog svega što se dogodilo profesorki Ilić, jer je ona zaista dobar profesor i čovek. Nikada za sve ove godine rada nije se dogodio ovako nešto.

Učenik A. S. Izbačen je iz škole i mi nemamo šta da više da kažemo o ovome, incident se dogodio van škole a policija će utvrditi detalje, priča direktor Marković.

U policijskoj Upravi u Vranju, saopštili su da će protiv maloletnika S. A. biti podneta krivična prijava zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Izvor: Blic