fbpx

Raspored učenika po školama do 5.jula

BEOGRAD, 26. juna 2012. (Beta) - Završni ispit iz maternjeg jezika i matematike polagalo je 76.998 učenika, a konačan raspored učenika po srednjim školama biće objavljen 5. jula, saopštilo je u utorak Ministarstvo prosvete Srbije.

Upis učenika u srednje škole u prvom upisnom krugu je 6. i 7. jula, a preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu biće objavljena drugog dana upisnog roka.

Učenici će moći da predaju listu želja za drugi upisni krug 9. jula od 9 do 15 sati, konačan raspored po školama biće objavljen dva dana kasnije, a upis je 12. jula.

Prosečan broj poena na završnom ispitu iz srpskog, odnosno maternjeg jezika na nivou Republike Srbije je 13,27 poena, a prosečan broj poena koji su učenici ostvarili na testu iz matematike je 10,43.

Prošle godine na završnom ispitu iz srpskog, odnosno maternjeg jezika prosečan broj poena je bio 12,76, a iz matematike 12,00 poena.

Od ukupnog broja učenika koji su polagali završni ispit, maksimalnih 20 poena na testu iz srpskog, odnosno maternjeg jezika ostvario je 1.201 učenik, dok je na testu iz matematike 907 učenika dobilo maksimalnih 20 poena.

Nula poena na testu iz srpskog, odnosno maternjeg jezika ima 176 učenika, a na testu iz matematike 398 učenika.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.