Vujošević: Imam tremu kao da sam prvi put u Partizanu

"Ovo mi je četvrti put da dolazim u Partizan, a osećam tremu kao da je prvi put. Ovo jeste moj prirodni ambijent, u njemu najbolje funkcionišem i radim. To je i mana, ja sam endemska biljka i ne funkcionišem najbolje van Beograda i Partizana", rekao je Vujošević novinarima na promociji u Beogradu.

Vujošević je pre dve godine otišao u moskovski CSKA, u kome je tokom sezone dobio otkaz. Potom je postao predsednik Sportskog društva Partizan, a košarkaše je vodio Vladimir Jovanović, koji je sa crno-belima osvojio pet trofeja i pomogao im da dođu do rekordnih 11 uzastopnih titula prvaka Srbije, a nedavno je prešao u ukrajinskog šampiona Donjeck.

"Vladi sigurno nije bilo lako da preuzme klub posle mene, a sada nije ni meni posle njega. Postavio je rekord koji u ovim vremenima neće moći dugo da se nadmaši. Ja ću učiniti sve da im to još više otežam", kazao je Vujošević.

On je najavio da će se igrački kadar mnogo promeniti i da će se forsirati mladi igrači, ali nije hteo da govori o imenima, već je rekao da želi da priča sa igračima lično.

Sastav stručnog štaba, takođe, još nije poznat pošto je sa Jovanovićem u Ukrajinu otišao i kondicioni trener Vladan Radonjić.

"Imam ideje i razgovori su u toku. Ponudili smo Milanu Miniću da bude prvi asistent, ali on ima još ponuda tako da čekamo... Moramo pažljivo da biramo, jer je svaki čovek dragocen. Dovoljno je da u sistem uđe samo jedan loš čovek i da se sve sruši"
, kazao je Vujošević.

Vujošević je rekao da će za sada ostati predsednik Sportskog društva, a da će se stvari rešiti "u kući" ako dođe do sukoba interesa.

"Jedini sukob interesa koji ja mogu da vidim je taj što predsednik Sportskog društva može da smeni predsednika košarkaškog kluba. Ako Saši (Predragu Daniloviću) ne smeta, mislim da neće biti problema", rekao je Vujošević uz osmeh, a Danilović odmahnuo glavom.

Vujošević je ugovor potpisao na neodređeno vreme i kazao je da planira da dugo ostane u Partizanu ako stvari budu kako treba.

"Neće nam biti lako, plivamo u vodi koja nije ni topla, ni mirna... Obećavam maksimalni rad i maksimalno požrtvovanje. Biće borba neprestana", kazao je trener crno-belih.

Vujošević je rekao da je tokom dve godine u kojima nije trenirao Paritzan sagledao stvari iz novog ugla i da sada ima kompletniju sliku.

"Prilično sam se odmorio. Posle svih tenzija prija odmor, ali čovek posle nekog vremena upadne u poludepresiju i ne vidi smisao. U gradu sam u kome najbolje i najnormalnije radim. Košarka je moj život, tu se potpuno razbudim i osećam korisnim"
, istakao je Vujošević.

Beta

Pogledajte još