fbpx

Vučković: Jedva čekamo da počnu Olimpijske igre

"Jedva čekamo da sve počne. San svakog sportiste jesu Olimpijske igre i svi se mi bavimo sportom da bismo učestvovali na jednom takvom takmičenju. Nemamo dozu pritiska i opterećenja da se od nas nešto očekuje i to može biti prednost", rekao je Vučković na okupljanju reprezentativaca pred početak priprema.

On je kazao da je cilj Srbije plasman u četvrtfinale, a da će veća očekivanja zavisiti od igre ekipe.

"Imali smo dve nedelje odmora od rukometa i naporne sezone, a sada ćemo dati sve od sebe da se što bolje pripremimo. Prvi cilj je prolazak u drugu fazu, a kako budemo igrali, tako će i novi ciljevi dolaziti jedni za drugim", kazao je Vučković.

Srbija će igrati u Grupi A na Olimpijskim igrama sa reprezentacijama Španije, Danske, Hrvatske, Mađarske i Južne Koreje, a srednji bek "orlova" je istakao da nije očekivao lake protivnike.

"Nisam očekivao lakšu grupu, mi uvek idemo nekim težim putem. Možda je tako i bolje, jer ako budemo odradili posao kako treba imaćemo lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Neutralan je teren, favorita nema. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svim reprezentacijama"
, istakao je Vučković.

Srpski rukometaši su tokom Evropskog prvenstva u Srbiji u januaru ove godine bili smešteni sami u sportskom centru Kovilovo, a Vučković je rekao da im neće biti problem što će u Londonu biti zajedno sa svim ostalim sportistima.

"Bićemo koncetrisani na svoj deo posla. Lepo je viđati sve najbolje sportiste sveta, ali nas to neće dekoncentrisani. Svesni smo zbog čega smo tu, imamo cilj i ništa nas neće omesti", rekao je Vučković.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.