Umesto penzije "kurometar"

U otvorenoj kancelariji, kod šaltera 17 te filijale, iznad glave jedne od službenica nalazi se „kurometar“, pločica sa četiri rupe različitog obima i skala, predviđena da meri debljinu i veličinu muškog ponosa, piše "Alo".

U RF PIO, kroz koji dnevno prođe i više od stotinu penzionera, na vidljivom mestu, kod šaltera 17, na kome se vrši prijem zahteva za invalidsko osiguranje, ocenu radne sposobnosti, telesnog oštećenja, ali i zahteva za tuđu negu i pomoć , nalazi se pločica na kojoj piše „kurometar“.

Veličine
Pored rupa veličine S, M, L, XXL na ormanu je flomasterom docrtana još jedna i to najveća rupa, koja bi trebalo da sugeriše da nekom činovniku u ovom državnom organu nijedna od ponuđenih veličina ne odgovara. Što se dužine tiče, „kurometar“ meri „samo“ do 23 centimetra.

- Bože me sačuvaj! Lele! Čime se oni zanimaju dok narod čeka i po pola sata da dođe na red?! - vajkala se jedna penzionerka.

- Ma to je čist bezobrazluk i licemerje. Na samom ulazu u zgradu nalazi se ilustracija na kojoj piše da je zabranjeno da se ulazi u japankama, majicama bez rukava i šortsu, ali je zato izgleda sasvim u redu kačiti ovakve vulgarštine - ljutito je prokomentarisala druga sugrađanka.

U RF PIO juče su oštro osudili ovakav način zanimacije svojih zaposlenih.
- Smatramo nedopustivim ovakvo ponašanje zaposlenih u Fondu i već smo preduzeli mere da se nešto slično ne ponovi - poručili su iz Fonda za „Alo!“, naglašavajući da se na ovaj način ruši ugled Fonda.

Pogledajte još