Električni bicikli na Adi Ciganliji

U okviru projekta “Zeleni točkovi”, ovo preduzeće uvođenjem električnih bicikala daje još jedan doprinos u borbi za očuvanje životne sredine i korišćenje obnovljivih izvora energije.

Usluga “Parkiraj i bicikliraj” omogućava svakom vozaču koji koristi usluge parkiranja da postane korisnik nove kartice uz pomoć koje po redovnoj ceni parkiranja može da preuzme i koristi električni bicikl.

"E-bicikl možete da vozite kao i klasični – okretanjem pedala, ili da se oslonite na elektromotor snage 250 W, kako god želite. Glavna ideja iz koje je proistekla nova usluga našeg preduzeća bila je zapravo želja da rasteretimo grad od velikog broja automobila i utičemo na svest ljudi o zaštiti životne sredine. Ako samo jedan čovek odluči da koristi ovaj sistem, imaćemo jedan automobil manje na ulicama grada, i to je uspeh. Pilot projekat “Parkiraj i bicikliraj” želimo da iznesemo zajedno sa Beograđanima, da zajedničkim snagama ovaj sistem uspostavimo kao uobičajen način funkcionisanja u gradu" ,rekao je direktor JKP “Parking servis” Boban Kovačević.

U narednom periodu očekuje se uvođenje ove usluge i na druga parkirališta, za početak u objekte “Milan Gale Muškatirović” i “Sava centar”.

Pogledajte još