Goran Karan

Popularni hrvatski pevač i kompozitor Goran Karan, održao je tradicionalni novogodišnji koncert u Beogradu, ali ovoga puta je malu salu Doma omladine zamenio velikom salom Centra "Sava". Uz pratnju sedmočlanog benda, Goran je skoro tri sata zabavljao oduševljenu publiku koja je svaku pesmu propratila glomoglasnim aplauzom.

Kako kaže da su koncerti njegov život, a on najsrećniji kada je na sceni, to se osetilo već sa prvom pesmom „Lipa si“. Dokazao je da njegove balade nemaju rok trajanja jer se podjednako slušaju i pevuše pesme od pre osam godina i one najnovije.

U jednom trenutku na bini mu se pridružio i glumac Ljubiša Samardžić, pa su zajedno sedeći na ivici bine pevali. Pevala je cela sala popularne hitove „Vagabundo“, „Ostani“, “Di si rasla“, „Lolita“, „Jesen stiže dunjo moja“, „Anđele“, „Trag od ljubavi“, „Oprostila si“, „Antalya“.......

Kao specijalne goste najavio je studente popularnog šou programa „Operacija trijumf”, koji su sa svojih mesta u publici praćeni obezbeđenjem i ovacijama publike došli na binu, i zajedno sa Goranom otpevali poznati inostrani hit “Stand by me”. Iako je prvenstveno bilo planirano da ovih sedam samuraja, kako ih iz milošte Karan zove, pevaju njegove velike hitove, do promene plana je došlo u poslednjem trenutku jer su iste pesme pevali nedelju dana ranije na Gali "Operacije Trijumf” na kojoj je Goran Karan bio gost. Ovo je bilo njihovo vatreno krštenje pred 4.000 ljudi, a da pri tom u publici nisu bili njihovi članovi porodice ili samo fanovi. Pored kratkog, ali profesionalnog nastupa Adnan, Danijel, Vukašin, Igor, Aleksandar, Nina i Ana vratili su se na akademiju, gde ih očekuje još 9 dana borbe za pevačku zvezdu.

Najlepši tekst za pesmu “Dite ljubavi”, po kojoj se i zove ceo album, napisao je sam Goran, i tako dobio jedan mali harmonijski krug, pesmu od toplih reči, kojom se obraća deci. Publika je sa oduševljenjem primila ovu pesmu, kao i duet “Takni me” koji je otpevao sa Mirelom, nekadašnjom dečijom novinarkom. Specijalno za tu pesmu na albumu su udaraljke i gatare svirali američki muzičari Semdo Krajcer (Sandy Kreitzer) i Majkl Bašou (Michael Bashaw).

Koncert je završen nakon tri bisa, pesmama “Adio” i “Ima neka tajna veza”, kao i imitacijom Arsena Dedića.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još