Misteriozna smrt mlade i lepe hrvatske političarke

Ljubavni trougao, droga, razvod, očajni roditelji, ugledni političari, sve su to elementi koji podgrevaju priču, a u isto vreme osobe koje su bile najbliže Martini i verovatno znaju ili bar slute što se tog kobnog dana u podstanarskom stanu dogodilo, ćute. Barem za sada, piše "Jutarnji list".

Damir Kajin, potpredsednik IDS-a, javno je u intervjuu za Dnevnik 3 HRT-a zatražio da se slučaj istraži i istina objavi radi mira porodice, stanovnika Pule, ali i IDS-a na čemu insistira i njihovo članstvo.

- Iako mi je šef policije rekao da je istragom utvrđeno kako u pozadini te tragedije nije bilo droge, a ni nasilja, za zatvaranje slučaja čekaju se još nalazi toksikološkog veštačenja. Verujem da će istina izići na videlo jer se za taj slučaj zainteresovao i državni vrh. Nazvao me i otac te devojke, koji je očajan i treba ga razumeti. On želi da što pre čuje punu istinu - kaže Kajin.

O celom slučaju, iako mu je Marina Duras bila najbliža saradnica, još se nije oglasio ni pulski gradonačelnik Boris Miletić, a upravo se njegovo ime spominje u raznim kombinacijama, čak da je kobnog dana bio u njenom podstanarskom stanu.

Bliski gradonačelnikovi krugovi odbacuju te insinuacije, a Miletić nema ništa protiv testiranja na droge kako bi se zaustavile neutemeljene optužbe. Iz pulske gradske uprave takođe demantuju da je stan u kojem se dogodila tragedija bio gradski.

Prema navodima upućenih, Martina je uselila u podstanarski stan par dana pre tragedije. Bila je, kažu, nesretna i zato je pre nekoliko meseci podniela zahtev za razvod.

Pogledajte još