Karadžić dobija novi mandat 12. jula

Odbor za sprovođenje izbora u FSS zaključio je da je kandidatura dosadašnjeg predsednika, koga su zvanično podržali savezi Vojvodine i Zapadne Srbije, uz pismenu podršku regiona Istočne Srbije, Beograda, sudijske organizacije i Udruženja klubova Prve i Superlige, jedina validna.

Kao nevalidna odbačena je kandidatura Bobana Bogdanovića zato što ne ispunjava član 41. pravilnika FSS o tome da mora da ga predloži neko od ovlašćenih predlagača.

"Prihvatam kandidaturu, jer sam dobio podršku koja do sada nije zapamćena. Nisam imao izbora, iako se nastavak posla ne poklapa sa nekim mojim dojučerašnjim planovima", rekao je Karadžić.

On je dodao da će već od sutra početi sa pripremama za reorganizaciju FSS, jer želi da u narednom mandatu uvede neke nove ljude kako bi "poboljšao strukturu u savezu".

"Moramo da obavimo razgovore, imam viziju koji su to ljudi i uveren sam da ćemo imati dobar novi Izvršni odbor i novi Odbor za hitna pitanja, koji će pretrpeti najviše promena"
, istakao je Karadžić.

Na pitanje da li mu je žao što nema protivkandidata, Karadžić je rekao:
"Na poslednjoj skupštini tražili smo od regionalnih saveza da imamo više kandidata na izborima, ali do toga nije došlo. Pratio sam u štampi pokušaje dva kandidata da podnesu kandidaturu, ali koliko vidim to nije bilo validno. Spala knjiga na jedno slovo", zaključio je Karadžić.

Prema pravliniku, skupština FSS broji 80 članova, ali s obzirom na to da skupština Udružnja trenera, čiji je kandidat trebalo da bude Milovan Đorić, nije uspela da formira svoj Izvršni odbor, pravo glasa na skupštini imaće 77 delegata.

Karadžiću će za dobijanje mandata biti potrebno 39 glasova. Izvršni odbor FSS usvojio je danas kalendar takmičenja za novu prvenstvenu sezonu koja počinje 11. avgusta, a završava se 26. maja 2013. Finale nacionalnog kupa biće odigrano 8. maja, a osvajaču trofeja predviđena je nagrada od 10 miliona dinara.

(Tanjug)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.