Duda: Nagrada je velika čast i izazov

0

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da mu današnja nagrada za najboljeg trener Evrolige predstavlja izazov da i dalje dobro radi, ali i da to priznanje treba da podeli sa svojim saradnicima.

“Velika mi je čast što sam dobio ovo priznanje, ali mi ono predstavlja i izazov da i dalje dobro radim”, rekao je Ivković agenciji Beta.

Evroligaški treneri izabrali su danas Ivkovića za najboljeg među njima. Srpski stručnjak je sa Olimpijakosom osvojio Evroligu, iako nije bio ni u širem krugu favorita, a u prvenstvu Grčke je prekinuta višegodišnja dominacija Panatinaikosa.

Ivković je 1997. godine takođe sa Olimpijakosom osvojio “triplu krunu”. Te dve evropske titule jedine su u istoriji atinskog kluba i obe su osvajane sa ovim srpskim stručnjakom.

“Prošlo je 15 godina od tada, a sada je ovo priznanje usledilo sa istim klubom. To je priznanje da sam radio dobro i kvalitetno svih ovih godina. Sigurno da ne bih uspeo bez tako dobrih igrača, rukovodstva kluba i odličnih saradnika”, rekao je Ivković.

“Trofej treba da podelim sa svim tim ljudima koji su u tom nizu bili moji saradnici, jer ono što ostaje nisu titule, već ljudi”, rekao je Ivković.

Nagrada će Ivkoviću biti uručena 6. jula, na žrebu za novu evroligašku sezonu.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.