Prvi dan: Duran Duran

Sastav koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri prodao više od 80 miliona ploča i promenio živote milionima fanova širom sveta, Duran Duran, ponovo će imati koncert u Srbiji, nakon spektakularnog nastupa koji su 2006. godine imali u Beogradu, i to kao originalna četvorka, u sastavu Džon Tejlor, Rodžer Tejlor, Nik Rouds i Sajmon Le Bon, uz gitaristu Doma Brauna.

Kako navode na svom zvaničnom sajtu bend će u Novom Sadu nastupiti u prvog dana EXIT festivala, u četvrtak, 12. jula.

Duran Duran je tokom čitave svoje karijere bio poznat po svojim savršenim radijskim pop pesmama, elegantnom novoromantičarskom izgledu i glamuroznim i dekadentnim video spotovima, među kojima poslednji, snimljen za pesmu Girl Panic! krajem prošle godine, prikazuje svetske top modele - Jasmin Le Bon, Sindi Kraford, Naomi Kempbel, Evu Hercigovu i Helenu Kristensen kao članice benda.

Grupa je tokom bogate karijere osvojila najvažnije muzičke nagrade, poput Gremija i Brit nagrade, preko nagrada MTV-ja i Q magazina, sve do dve Ivor Novello nagrade, dok su im singlovi 14 puta bili u top 10 UK listi singlova, a 21 put u Bilbordovih sto najboljih singlova.

Duran Duran će na Exit festivalu predstaviti svoj poslednji, trinaesti po redu album, All You Need Is Now, snimljen pod producentskom palicom dobitnika Gremija i velikog obožavaoca benda, Marka Ronsona, a svakako ćemo imati prilike da uživamo i u legendarnim hitovima poput Rio, Hungry Like the Wolf, Girls on Film, Ordinary World, Come Undone, kao i A View to a Kill iz istoimenog filma Džejms Bond serijala.

Pogledajte još