Policajac povređen u napadu na punkt kod Bujanovca

0

U albanskom selu Dobrosin kod Bujanovca rano jutros se dogodio novi teroristički napad na punkt multietničke policije sa teritorije Kosova i Metohije u kojem je jedan policajac lakše povređen, izjavio je Tanjugu portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković.

Napad je izvršen jutros u 4.20 sati u selu Dobrosin, koje se nalazi 16 kilometara zapado od Bujanovca, kazao je on.

“U ovom, drugom po redu terorističkom napadu na policijski punkt u selu Dobrosin, na administrativnoj liniji sa Kosovom, lakše povrede zadobio je policajac iz Bujanovca Branislav Marković, kome je jedan projektil okrznuo leđa“, izjavio je Stamenković.

On je dodao da su i ovoga puta, kao i 17. maja, jedan ili više terorista sa teritorije Kosova i Metohije, izvršili rafalni napad na objekt policije u kome su se tada nalazila četiri policajca.

Stamenković
je rekao da u ovom trenutku ne može da da bilo kakve druge podatke s obzirom da su policijski eksperti za pretragu terena već na mestu napada.

U Dobrosinu je i Nada Čović, istražni sudija, potvrđeno je Tanjugu u Višem sudu u Vranju. Selo Dobrosin, u kome ima oko 150 domaćinstava i 740 stanovnika, poznato je po tome što je tu početkom januara 2000. godine, stvorena takozvana Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca.

Tanjug

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.