Košarkašice traže podršku navijača

BEOGRAD, 28. juna 2012. (Beta) - Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće u subotu u Beogradu protiv Crne Gore utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a selektorka Marina Maljković i igračice Ana Dabović i Nevena Jovanović pozvale su u četvrtak publiku da ih podrži u "što većem broju" i na korektan način.

"Nadam se odličnom i sportskom ambijentu, kao što je to bilo u prethodnim mečevima u Smederevu i Kragujevcu. Hoću da se navija za Srbiju, a ne da se vredja protivnik", rekla je Maljkovićeva novinarima u Kući košarke u Beogradu.

Prethodni meč izmedju Crne Gore i Srbije, odigran na Cetinju, obeležili su incidenti domaćih navijača i vredjanje na nacionalnoj osnovi.

Taj duel pripao je Crnoj Gori koja je, po rečima Maljkovićeve, favorit u Grupi B u kojoj su još Poljska, Švajcarska i Estonija.

"Crna Gora je favorit broj jedan, ali mi smo reprezentacija koja uprkos povredama četiri igračice došla na dohvat plasmana na Evropsko prvenstvo. Pokušaćemo da napravimo iznenadjenje i pobedimo... Nemamo drugog izbora nego da pobedjujemo na domaćem terenu", rekla je Maljkovićeva.

Posle četiri kola reprezentacija Srbije je treća u grupi sa dve pobede i dva poraza. Prva je Crna Gora sa sve četiri pobede, dok Poljska ima tri pobede i poraz.

Pogledajte još