Drašković: Vlada SPS i SNS korak unazad za Srbiju

"Nesumnjivo je da je Srbija koraknula unazad. Koraknuti unazad je moguće, ali koračati unazad nije. Nadam se da je vreme eskadrona smrti iza nas", rekao je Drašković na pitanje kakva osećanja ima budući da će vladu formirati SPS i SNS, a bile su na vlasti i kada se desio pokušaj atentata na njega u Budvi.

On je naveo da će nova vlada, tim pre što će u njoj glavnu reč imati partije "za vreme čije vladavine je Srbija bila zemlja državnog terorizma", morati toga da bude svesna.

"Neće smeti da načine bilo šta što bi ličilo na oproštaj zločincima ili na ponavljanje tog vremena"
, ocenio je Drašković.

"Čini mi se da niko na političkoj sceni nije imao toliko nevolja sa onima koji su se preudavali kao SPO za poslednjih 20 godina",
rekao je Drašković aludirajući na odluku socijalista da vladu formiraju sa SNS a ne DS, sa kojima su bili koalicioni partneri. "Dobro je što smo ih izgubili, ali nije dobro što smo ih ikada i našli", rekao je Drašković.

Predsednik SPO je istakao da je Vidovdan dan kada se najbolje vidi i to, kako je rekao, "ko je vjera, a ko nevjera" obraćajući se lideru DS Borisu Tadić koji je prisustvao slavi SPO.

“Seti se toga, moj Borise. Nevjera ti sedi uz koljeno, i kod skuta pije hladno vino", rekao je Drašković.

On je rekao da se u toj stranci obeležava srpski Vidovdan, "a negde drugde možda ruski" aludirajući na spekulacije medija da je Rusija imala uticaj na formiranje vlade SPS i SNS.

Tanjug

Pogledajte još